Domotica

Domotica

Domoticasystemen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit een modern huis. En terecht, want automatisering met domotica maakt een uitzonderlijk leefcomfort in huis mogelijk.

U kan hier zo ver in gaan als u zelf wil, de meesten onder ons associëren domoticasystemen vooral met dure ingrepen en complexe automatisering waarmee u bijvoorbeeld van op afstand uw bad kan laten vollopen met uw smartphone, een domotica systeen kan echter zo veel meer dan enkel de stereotype associaties! 

Een domoticasysteem kan ook met een beperkt budget worden toegepast om een échte meerwaarde te creëren. Met één druk op de knop kan u bijvoorbeeld een voorgeprogrammeerde verlichting inschakelen waarbij bepaalde lampen zullen aangaan en andere weer dimmen om een specifieke en vooraf bepaalde sfeer in huis te creëren. Of waarom niet uw rolluiken automatisch laten zakken wanneer de zon schijnt met fotocel sensoren of alle lichten met 1 knop uitschakelen wanneer u gaat slapen. Een licht dat automatisch aangaat in de ruimte wanneer u binnenkomt, met een eenvoudige bewegingssensor, is immers ook al een vorm van domotica, want onze visie van domotica is het vereenvoudigen van uw dagelijkse routines!

Een complexere configuratie waarbij de TV en lichten automatisch aan- en uitgaan en de rolluiken worden opgetrokken op de juiste momenten om aanwezigheid te simuleren als u niet thuis bent, is perfect mogelijk. Deze aanwezigheidssimulatie is bijzonder praktisch als afschrikmiddel voor inbrekers.

Het zijn enkele voorbeelden van courante toepassingen van domoticasystemen die ook uw leven aangenamer kunnen maken en die TriFase BVBA probleemloos voor u installeert. 

TriFase BVBA volgt steeds de nieuwste trends op, wij werken ondermeer met KNX installaties, Loxone smart home, enz...

Contacteer TriFase BVBA met al uw vragen over domotica systemen, we komen gewoon even bij u langs om te kijken wat mogelijk is.

 

Vraag uw offerte aan